KONYA / MERAM - Necip Fazıl Kısakürek İmam Hatip Ortaokulu

TOPLUMSAL DUYARLILIĞIMIZI ARTIRIYOR, OKUL KOMŞULARIMIZLA HAYATI PAYLAŞIYORUZ...

Komşuluk toplumu oluşturan en önemli yapı taşlarından biridir. Bu sayede insanlar çok daha barış ve huzur içinde yaşarken yardımlaşmayı, paylaşmayı, dayanışmayı öğrenirler. Komşuluk ilişkisi temelde birbirine güven duygusu ve beraberliği oluşturmaktadır. Okulumuzda komşuluğun önemini ve değerini yaşamak ve yaşatmak adına OKUL KOMŞULARI etkinliği yapılmıştır. Bu kapsamda okul çevresinde yer alan velilerimiz öncelikli olmak üzere okulumuzda kitap okuma etkinliği, hadis yarışmaları ve seminerler verilmiş ve bu etkinliklere katılan velilerimiz plaket töreni ve çeşitli hediyeler ile ödüllendirilmiştir.

Toplum için faydalı ve toplumsal sorunlara duyarlı bireyler yetiştirmenin ön koşulu onları bu konuda bilinçlendirmekle başlar. Bu bağlamda Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenlerimiz tarafından bir kampanya başlatılmıştır. "Allah yolunda sevdiğiniz şeylerden harcamadıkça iyiliğe asla eremezsiniz. Ne harcarsanız Allah onu hakkıyla bilir." (Âl-i İmran 92) ayetini öğrencilerimizle kendimize kılavuz edindik. 'OYUNCAĞINI PAYLAŞ, KARDEŞİNLE YARDIMLAŞ' sloganıyla Necip Fazıl Kısakürek İmam Hatip Ortaokulu öğretmenleri ve öğrencileri bu işe gönül vermiş ve bir hafta içinde yaklaşık 500 oyuncak toplanmıştır. Toplanan bu oyuncaklar "OYUNCAKSIZ COCUKLAR İÇİN" Derneği aracılığıyla ihtiyaç sahipleriyle paylaşılmıştır.

20-01-202220-01-202220-01-202220-01-202220-01-202220-01-202220-01-2022

Yayın: 20.01.2022 - Güncelleme: 15.02.2022 18:48 - Görüntülenme: 236